6 Ocak 2016, Enderun Salonu - Çırağan Sarayı, İstanbul

İSMOB YENİ ADRESİ TÜYAP’TA KAPILARINI AÇACAK…

Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’inden fazlasını temsil eden Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) öncülüğünde, Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruşu olan TÜYAP işbirliğiyle gerçekleşecek 12. İstanbul Mobilya Fuarı-İSMOB, 12-17 Ocak 2016 tarihlerinde yeni adresi TÜYAP Beylikdüzü’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin en büyük, dünyanın en önemli üçüncü mobilya fuarı olma özelliğine sahip İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) ‘nda, 200 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörünün en profesyonel örnekleri sergilenecek.

6 Ocak Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda basın mensuplarıyla ile bir araya gelen MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, fuar öncesi hazırlıklarını, fuardan beklentilerini ve İSMOB’un ekonomiye katkılarını anlattı.

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan; “MOSDER olarak mobilya sektörünün yüzde 75’ini temsil ediyoruz. Bu temsil gücüyle bu yıl 12. sini gerçekleştireceğimiz İSMOB’u, yeni adresi TÜYAP’ta organize edeceğiz.  TÜYAP’la birlikte bu yıl fuarımıza katılan yaklaşık 130 bin ziyaretçinin yüzde 40’ını yabancılar oluşturacak. Yüzde 20’ler seviyesinde olan yabancı katılımcı oranını yüzde 40’lara çıkarmayı başardık. Fuarda daha öncekilerden farklı olarak ofis mobilyasında pazarın yüzde 80’ine hâkim markalar (Nurus, Bürotime, Tuna, Delta, Pierre Cardin) olacak. Ofis mobilyaları dünyada kendi alanlarında sadece Almanya, Köln’de temsil edilmekte. Türkiye’de organize olmuş bir ofis fuarı ise yok. Bu firmalar ilk kez İSMOB’da organize olacaklar. 2016 ihracat hedefinin de ( 750 milyon dolar) yüzde 25’ini yine İSMOB ile elde etmek istiyoruz.” dedi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Türkiye mobilya sektörüne yeni bir soluk getireceklerini belirterek İSMOB Fuarı öncesinde şu şekilde konuştu; “Türk mobilya sektörünün en büyük meslek kuruluşu MOSDER ile Türk fuarcılık sektörünün en büyük şirketi güçlerini birleştirdi. Amacımız Türk mobilya sektörünü bölgesel güç haline getirmek, sektörü hak ettiği yere oturtmak. İSMOB ile sektöre yeni bir soluk, yeni bir sayfa açıp bu zamana kadarki en iyi fuarı yapmak istiyoruz.”

Fuarın pazarlama stratejileri hakkında bilgi veren TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü de şu şekilde konuştu; 1 yıldır dünyanın her yanında fuarımızın pazarlamasını yapıyoruz. Çin'den İtalya'ya, Dubai'den Almanya ve Moskova'ya kadar bu zamana kadar yapılmış fuarlarda yer aldık. Yurt dışı ziyaretçi organizasyonunda çalıştık. Dünyadan en büyük mobilya zincirlerini, alım yapan mağaza gruplarını davet ettik. Yurt dışı ziyaretçi oranını artırarak fuarda 14 salonu doldururken mobilya ihracatına da doping etkisi yapmak niyetindeyiz. Fuarda Bu yıl bir başka yeniliğimiz de; 'İSMOB Store’. Katılımcılara küçük objelerin sunulduğu, yabancıların ülkelerine götürebilecekleri hediyelerin satışa sunulacağı bir alan oluşturduk.”

Türkiye mobilya sektörünün global ölçekteki konumunu güçlendiren önemli çalışmalara imza atan MOSDER ve TÜYAP işbirliği ile düzenlenecek fuarda; tasarımı ve kalitesiyle yoğun ilgi gören, işlevselliğiyle öne çıkan, özgün tasarımlarla hayat bulan mobilyalar sergilenecek. Kaliteli hizmet anlayışı ve teknik altyapısı ile Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi olan Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, toplam 120.000 metrekare sergi alanında İSMOB Fuarı ile binlerce profesyonel ve sektör temsilcisine ev sahipliği yapacak.