İSMOB 2015 ile 650 MİLYON DOLARLIK BİR CİROYA ULAŞILDI..

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB), bu yıl 500 firmanın katılımıyla rekor kırdı. Türk ve dünya mobilya sektörünü bir araya getiren İSMOB, 2,6 milyar doları geçmesi beklenen 2015 yılı tahmini mobilya ihracat rakamının yaklaşık 650 milyon dolarını karşıladı.

Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya geniş coğrafyadaki mobilya profesyonellerini bir araya getiren İSMOB 2015;  Amerika Birleşik Devletleri, Angola, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Gana, Güney Afrika, Hollanda, İran, Kenya, Libya Lübnan Mısır, Nijerya, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Ürdün ve Yunanistan’dan alım heyetlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en büyük fuarı İSMOB, 110 bin  katılımcıya ulaştı..

İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo’da 27 Ocak-1 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) toplam 13 Hall’de 500 firmayı ağırladı. 72.500 m2 net sergileme alanı ile Türkiye’nin en büyük fuarı olma özelliği taşıyan İSMOB, açık kaldığı altı gün boyunca 20.000 yabancı, 90.000 yerli toplamda yaklaşık 110.000 ziyaretçiyi ağırlayarak, hedeflediği ziyaretçi sayısının üzerine çıktı.

İSMOB 2015 Tasarım Yarışması

İstanbul Mobilya Fuarı- İSMOB 2015 ile bu yıl 9. kez gerçekleştirilen İSMOB Tasarım Yarışması da büyük ilgi topladı. 28 Ocak 2015 Çarşamba günü gerçekleştirilen İSMOB Tasarım Yarışması Ödül Töreni ile 6 kategoride ödüller dağıtıldı. Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fitöz, İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Can Özcan ve Cem Demirtürk Mimarlık – Tasarımcı / İç Mimar Cem Demirtürk’ün jüri üyeliğinde gerçekleştirilen yarışmada; Oturma Grubu, Yatak Odası, Yemek Odası, Genç Odası, Aksesuar ve En İyi Stant olmak üzere, jüri üyeleri tam 6 kategorinin değerlendirmelerini gerçekleştirdi. İSMOB 2015’e katılan firmaların yarışmaya gönderdiği 162 proje arasından belirlenen sonuçlar şöyledir:

İSTANBUL MOBİLYA FUARI - İSMOB 2016 TÜYAP’TA!

İSMOB 2016 MOSDER öncülüğünde TÜYAP’ta gerçekleştirilecek!

Türkiye’nin en büyük ve dünyanın 3. büyük mobilya fuarı İstanbul Mobilya Fuarı - İSMOB, 12-17 Ocak 2016 tarihleri arasında Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ini çatısı altında buluşturan MOSDER öncülüğünde TÜYAP fuar alanında gerçekleştirecek. Şimdiden TÜYAP’ta tüm stant alanlarının dolduğunu duyuran MOSDER, Türk mobilya sektörü adına yoğun ilgiden oldukça memnun. 2015 yılının mobilya sektörü açısından hareketli bir yıl olacağı ön görülüyor. İSMOB 2016’da TÜYAP’ta Doğtaş, Çilek, İpek, İstikbal, Kelebek, Kilim, Alfemo, Fatih Kıral, Yataş, Bellona, İşbir, Merinos, Newjoy, Saloni, Yatsan ve Tepe Home gibi birçok lider marka yer alacak.