Türkiye’nin en büyük ve dünyanın üçüncü büyük mobilya fuarı olan 12. İstanbul Mobilya Fuarı - İSMOB 2016, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırladı. 100’ün üzerinde ülkeden profesyonellerin ziyaret ettiği, sektör adına yeni iş alanlarının açılmasına en büyük katkının da sahibi olan İSMOB, Türkiye mobilya ihracat hedefi olan 3 milyar doların yüzde 25’i olan 750 milyon dolarlık ihracat rakamını da karşıladı.

İSMOB 2016, açık kaldığı altı gün boyunca 30.100 yabancı olmak üzere toplamda 132.476 yerli-yabancı ziyaretçiyi ağırlayarak hedeflediği ziyaretçi sayısının üzerine çıkarak rekor kırdı. Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya geniş coğrafyadaki mobilya profesyonellerini bir araya getiren mobilya fuarı; Gürcistan, Makedonya, Rusya, Moldova, Tunus, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, İtalya, İspanya, Fas, ABD, Angola, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Gana, Güney Afrika, Hollanda, İran, Irak, Tacikistan, Almanya, Türkmenistan, İngiltere, Kenya, Libya, Lübnan, Mısır, Nijerya, Romanya, Suudi Arabistan, Ürdün, Hindistan ve Yunanistan olmak üzere 37 ülkenin alım heyetlerinin katılımlarıyla gerçekleşti.