Başlangıç Tarihi : 29/01/2013
Bitiş Tarihi : 02/02/2013

DÜNYA MOBİLYA SEKTÖRÜ İMOB 2013’TE BULUŞTU

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) liderliğinde bu yıl 9. su organize edilen, Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı “İstanbul Mobilya Fuarı” (İMOB 2013) 29 Ocak- 02 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi / CNR Expo’da gerçekleştirildi. 5 gün boyunca yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlayan, dünyanın en önemli üçüncü mobilya fuarı İMOB 2013, 173 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörünün en güzel örneklerini gözler önüne serdi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) liderliğinde E Uluslararası Fuarcılık tarafından 29 Ocak – 02 Şubat 2013 tarihlerinde 9. su organize edilen “İstanbul Mobilya Fuarı” İMOB 2013, Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı oldu. İstanbul Fuar Merkezi / Cnrexpo’da gerçekleştirilen İMOB 2013, 173 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörünün en güzel örneklerini gözler önüne serdi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliği ile ITE Group Plc. Türkiye Ofisi E Uluslararası Fuarcılık (EUF) tarafından düzenlenen İMOB 2013, Türkiye ve dünya mobilya sektörünün birlik platformu oldu. İMOB 2013, tasarım ve kalitesiyle ünlenen İtalya dahil birçok ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştiren Türk mobilya sektörünün buluşma noktası oldu. Geçen yıl tüm dünyadan 103 ülkenin katılımıyla yeni iş alanlarının açılmasını sağlayan fuar, bu yıl da mobilya sektörünün merkezinde yer aldı. Uzak ve yakın coğrafyalardan birçok ülkenin alım heyeti gönderdiği fuara yoğun talep oldu.

Dünyanın dört bir köşesinden alım heyetleri İMOB 2013’e geldi!

İMOB fuarını ziyaret eden ve alım yapan heyetler; Amerika Birleşik Devletleri, Angola, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Gana, Güney Afrika, Hollanda, İran, Kenya, Libya, Lübnan, Mısır, Nijerya, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Ürdün ve Yunanistan oldu.

1000’den fazla marka koleksiyonlarını sergilendi!

Fuara katılan 300’ü aşkın katılımcı ve 1000’den fazla marka, 100 bini aşkın ziyaretçisi ile İMOB 2013 sayesinde iş alanlarını genişletti. Toplam dokuz salonda gerçekleştirilen İMOB 2013, Türk markalarının dünyaya sunulan vitrini olurken, Avrupa’dan Asya’ya Ortadoğu’dan Afrika’ya geniş coğrafyadaki mobilya profesyonellerinin her yıl merakla beklediği fuar olma ayrıcalığını taşıyor.

“Türk mobilyası” stili dünyanın gözdesi!

“Türk Mobilyası” akımını yansıtan en özgün ürünleri görmek ve ülkelerinde satmak üzere 100’ü aşkın ülkeden gelen mobilya profesyonelleri ile satınalma yöneticileri için İMOB 2013 büyük önem taşıyor. Tasarımı ve kalitesiyle farklı coğrafyalarda yoğun ilgi gören “Türk mobilyası” İMOB 2013 ile kapılarını dünyaya açtı. İşlevselliğiyle öne çıkan, özgün tasarım fikirleriyle hayat bulan mobilyaların sergileneceği İMOB 2013, Türk ve dünya mobilya sektörünün en büyük buluşma merkezi oldu. Özgün çizgisiyle global ölçekte konumunu güçlendiren “Türk mobilyası”nın sergileneceği İMOB 2013, tasarım zirvesine dönüştü. “Türk Mobilyası”nın yakın coğrafyası başta olmak üzere tüm dünyanın gözdesi olması nedeniyle, İMOB 2013 ziyaretçi akınına uğradı.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Güleç 29 Ocak’ta kapılarını açan İMOB 2013 için şu açıklamalarda bulundu:“ 2012 yılında 2 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacak olan mobilya sektörü, başta Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere, dünyanın birçok ülkesine gerçekleştirilen ihracat oranıyla da göz dolduruyor. İMOB 2013, bu yıl da diğer yıllarda olduğu gibi mobilya sektörünü farklı bir konseptte buluşturarak, katılımcılarına yepyeni ayrıcalıklar sunmaya devam edecek. Geçen yıl 80.000 kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl 100.00’den fazla ziyaretçi katıldı. 2013 yılı ihracat hedefimizin %20’sinin, yani yaklaşık olarak 480 milyon dolarlık kısmının İMOB sırasında gerçekleşmesini öngörüyoruz. Öte yandan bir çok dünya ülkesinde mobilya firmalarının konsept bütünlüğü olmadan yaptıkları satışlar, ithalat yapan markaları lojistik anlamında zora sokarken, Türk firmalarının tek bir marka altında yemek odası, yatak odası, oturma odası vb. konsept bütünlüğünün var olması, tek bir konteynerda bir mağaza dolusu ürün sevk edilmesine olanak sağlıyor. Bu da ithalat yapan firmalarımızın maliyetlerinin düşük olmasına neden oluyor. Bu anlamda İMOB Fuarı Türk Mobilya Stilini ve konsept bütünlüğünü tanıtma açısından bizim için çok önemli bir fırsat niteliğinde. Bu yılki İMOB Fuarı’nın da en az diğer yıllarda olduğu gibi sektörümüz ve ülkemiz adına kuvvetli ticari ilişkilere olanak sağlamasını temenni ediyoruz.” dedi.