Başlangıç Tarihi : 28/01/2009
Bitiş Tarihi : 01/02/2009

Global kriz mobilya sektörünün hızını kesmedi. Katılımcı sayısı %20 artan İstanbul Mobilya Fuarı’nda sektör 2010 ihracat hedefini de arttırdı

28 Ocak - 01 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuarcılık tarafından MOSDER (Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği) desteğinde İstanbul CNR Expo’da düzenlenen İMOB İstanbul Mobilya Fuarı yabancı alıcıların ilgi odağı oldu. 7 bin 103’ü yabancı 74 bin 322 ziyaretçinin gezdiği fuarda 2009’un yeni tasarımları görücüye çıktı, sektör kalitesini yabancı alıcılara sundu.

İMOB’un açılışı İstanbul Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan, MOSDER Başkanı Nazif TÜRKOĞLU CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda EREM ve İstanbul Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Barış Can EROL tarafından yapıldı.

KATILIMCI SAYISI % 20 ARTTI

İstanbul Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Barış Can Erol Fuarın katılımcı sayısının % 20 artış gösterdiğini belirtirken MOSDER Başkanı Nazif Türkoğlu da Türkiye’nin 170 ülkeye mobilya ihracatı yaptığını vurguladı. Türkoğlu, “Ekonomik kriz yaşanıyor olmasına rağmen, sektörümüz ihracat hacmi, istihdam gücü ve yatırımlarıyla ekonominin moral kaynağı olmaya devam etmektedir” dedi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de Ortadoğu ülkelerine yapılan ihracatın % 7’den % 14’e yükseldiğinin altını çizdi. TOBB Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan ise mobilya sektöründe KDV oranlarının % 8’e düşürülmesini istedi.
Fuara ziyaretçi gönderen ülkeler arasında İran, Hindistan, Yunanistan, Bulgaristan, BAE, Umman, Fas, Lübnan, İspanya, İsrail ve İtalya’da yer aldı. Almanya, Fransa, İngiltere, Romanya, Suudi Arabistan, BAE, Azerbaycan, Rusya, Irak’tan da katılımın gerçekleştiği İstanbul Mobilya Fuarı’na DTM de yabancı alım heyetleri getirdi.
Krize rağmen katılımın çok yüksek olduğu İMOB’09’ da 310 firma 120 bin m² alanda stand açtı.

IMOB 2009 raporunu http://drop.io/2e14ihk linkinden elde edebilirsiniz.