Başlangıç Tarihi : 30/01/2008
Bitiş Tarihi : 03/02/2008

ITF-İstanbul Fuarcılık tarafından MOSDER (Mobilya Sanayicileri Derneği) işbirliğinde 30 Ocak - 03 Şubat tarihleri arasında İstanbul CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuara yerli-yabancı 70 binin üzerinde ziyaretçi ilgi gösterdi. Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın yurtdışından alım heyetleri getirdiği fuara, KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) de destek verdi.

İstanbul Mobilya Fuarı 8 salonda 120 bin m² alanda gerçekleştirildi. Fuara bu yıl 296 firma katıldı. Bunun 23’ü yabancı. Yabancı katılımcı ülkeler İtalya, Hollanda, İran, Malezya, Bulgaristan, Brezilya, Çin ve Hindistan. Toplam ziyaretçi sayısı ise 72.103. Bunların 6.752’si yabancı.

Avrupa Mobilya Sanayicileri Federasyonu (EFIC) da, mobilya sanayisinin ilgili dernek ve kuruluşlarıyla fuar vesilesiyle temaslarda bulundu. Federasyon üyeleri Mosder yetkilileriyle ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. Toplantıda dünya mobilya pazarı hakkında güncel bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı.

“Dizayn ve Endüstriyel İşbirlikleri” konu başlığını taşıyan panel de Milano Teknik Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğinde fuarın ikinci günü yapıldı. Etkinliğe iki üniversitenin öğretim görevlileri katıldı.