“MOSDER” TASARIM TUTKUNLARINI SAPANCA’DA BİR ARAYA GETİRDİ

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen “III. MOSDER Tasarım Buluşmaları”, 20-21 Eylül 2013 tarihlerinde Güral Sapanca Wellness & Convention Hotel’de gerçekleştirildi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), bu yıl üçüncüsünü düzenlenlediği “MOSDER Tasarım Buluşmaları” ile tasarım alanında birçok konuyu ele aldı.

Tasarım Süreci ve Yönetimi

Trend nasıl oluşturulur?

Tasarımda evrensellik nasıl yakalanır?

Firma ile tasarımcı arasındaki ilişki nasıl olmalı?

Tasarımcı kendini nasıl geliştirmeli?

Nasıl üretken olunur?

Değişimi nasıl yakalamalı, değişimin nasıl farkına varmalı?

Tasarımda fark nasıl ortaya koyulur?

Mobilya firmalarının tasarım yönetimi nasıl olmalı?

İtalyan Mobilya Firmalarının tasarımda başarısının sırrı ve öyküsü?

İtalyan Mobilya Firmalarının tasarım departmanlarının yapısı?

İtalyan Mobilya Firmaları ile tasarım ofisleri arasındaki ilişki?

III. MOSDER Tasarım Buluşmaları, Dünyaca ünlü tasarımcı Giuliano Cappelletti ve Mauro Lipparini’nin söyleşisi ile başladı. Tüm dünyada tasarımlarıyla beğeni kazanan Giuliano Cappelletti ve Mauro Lipparini etkinliğin ilk gününde, dünyanın tasarıma bakış açışı hakkında bilgi aktarımında bulundu. Aynı oturum içerisinde, Etkinlik Sponsoru YILDIZ ENTEGRE A.Ş.’nin Satış Müdürü Selçuk Ormancı, üretim, ihracat, istihdam ve dünya pazarlarındaki rekabet gücünü ele alan bir sunum gerçekleştirdi. İkinci gün ise Türkiye’nin içmimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı alanındaki en değerli akademisyenlerinden Prof. Dr. Alpay Er ve Prof. Dr. İnci Deniz Ilgın ile ETMK Başkanı Ayberk Yağız söz alarak, Türk mobilya sektörünün tasarım alanındaki bilimsel rotasını belirledi. DOĞTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Doğan, BOYDAK Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak ve YATAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Öztaşkın gibi sektörün önde gelen mobilya firmalarının temsilcileri de bu yıl ilk defa deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. III. MOSDER Tasarım Buluşmaları tasarımcı ve sanayiciyi buluşturan az sayıda etkinlikten biri olarak sektörde fark oluşturdu.