Başlangıç Tarihi : 08/11/2007
Bitiş Tarihi : 21/07/2008

Mobilya tasarım ödülleri sahiplerini buldu

Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda, 26 üniversitenin 379 projesi arasından 24’ü ödül almaya değer görüldü. Ödüllü projeler arasında kahvaltı sehpası işlevi görebilen yatak başından gençlerin odalarındaki dağınıklığa tek dokunuşla çözüm sunabilen genç odasına, uyku dışında da zaman geçirmeyi keyifli kılan yatak odasından duvarların kalktığı dekorasyon anlayışına yönelik yeni mobilya kullanım senaryolarına uzanan pek çok yenilikçi tasarım yer alıyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın Ödül Töreni 20 Kasım’da, Mustafa Kemal Merkezi’nde (MKM) gerçekleştirildi. 26 üniversiteden 379 proje başvurusu alan yarışmanın kazananları, binlerce YTL’lik para ödülünün yanı sıra, tasarım haklarının tescili, uluslararası fuarlara katılım ve MOSDER üyesi sektörün en büyük kuruluşlarında iş ve staj olanakları kazandılar.

Yarışmanın kategori birincileri şöyle sıralanıyor:

- Genç Odası: Çalışma masası, yatak, depo, LCD ekran ve raf ünitesini bir bütüne sığdıran tasarımıyla
Gökhan Akyüz, Hacettepe Üniversitesi

- Kanepe: Oturma biçimine göre uyarlanarak, sırtlık ve tabla çözümünü de bünyesinde barındıran tasarımıyla
Saliha Dönmez, Mimar Sinan Üniversitesi

- Aksesuar: Askılık ve şemsiyeliği Pernambuko ağacı ve Afyon mermeri ile bütünleştiren tasarımıyla
Emre Cemal Turan, Ferit Aydın, Hamit Ebeş, ODTÜ

- Yatak Odası: Yatak başlığı televizyon izlemek için yön değiştirebilen işlevsel tasarımıyla
Erkal Tuntaş, Muammer Erel, Erhan Yaman, Mimar Sinan Üniversitesi