Başlangıç Tarihi : 15/02/2010
Bitiş Tarihi : 22/07/2010

Mobilya tasarımında en yeni fikirler ödüllendirildi

“Türkiye’de ilk kez, üniversite öğrencilerinin mobilya tasarımları üretildi”

Yenilikçi mobilya tasarımlarının hayat bulduğu Tasarım Yarışması’nda ödül alan isimler açıklandı. Genç yeteneklerin tasarımlarının ilk kez üretime alındığı Tasarım Yarışması’nda, çok fonksiyonlu mobilyalar öne çıktı. İşlevsel yapısıyla kullanım kolaylığı sunan depolama – koruma – düzenleme ünitesi, gençlerin odalarında daha fazla alana sahip olmalarını sağlayan fonksiyonel genç mobilyası, Akdeniz’den ilham alınarak geliştirilen oturma – dinlenme ürünü ve kullanıcının istediği türde kitapları bir arada bulabildiği tamamlayıcı mobilya servis ünitesi gibi tasarımlar dikkat çekti.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yanı sıra profesyonellerin başvurduğu yarışmanın ödül töreni, 13 Aralık’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirildi.

Türkiye’de ilk kez üniversite öğrencilerinin mobilya tasarımlarının sanayiciler tarafından üretime alındığı yarışma, binlerce TL’lik para ödülünün yanı sıra, tasarım haklarının tescili, uluslararası fuarlara katılım ve sektör öncüsü markalarda kariyer olanakları sunuyor.

Yarışmada birincilik ödülü kazanan tasarımlar ve üretime alan markalar ise şu şekilde sıralanıyor:

-Oturma – Dinlenme / NDesign

Akdeniz’in eşsiz doğasını anımsatan keçiboynuzu stiliyle oluşturulmuş; oturma, uzanma ve uyuma temasını bir arada sunan tasarımıyla

Dilek Kepenek, Marmara Üniversitesi

-Depolama – Koruma – Düzenleme / Alfemo

Depolama ünitesi olarak kullanım kolaylığı sunarken oturma elemanı olarak da kullanılabilen işlevsel tasarımıyla

Eray Erdemli, Cansu Baklacı, Ayşe Merve Güner, Bilkent Üniversitesi

-Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi / NDesign

Kullanıcının istediği türde kitapları bir arada bulmasını sağlayan modüler tasarımıyla

Memduha Mehtap Elligıram, Anadolu Üniversitesi

-Genç Mobilya / Serhat

Yatakların arasına gizlenebilecek modüler masaya sahip, odadaki hacim kaybına çözüm getiren tasarımıyla