2. AŞAMA JÜRİ DEĞERLENDİRMESİ ve ÖDÜL TÖRENİ

Tasarımlar Kozasından Çıktı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın 2. Aşama Jüri Değerlendirmesi ve Ödül Töreni, 17 Kasım Perşembe günü The Grand Tarabya Otel’de gerçekleştirildi.

Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmaya; 36’yı aşkın üniversiteden toplam 257 proje arasında 18’i finale kalmaya hak kazanırken, 6 farklı kategorinin birincileri belirlendi.

Türkiye mobilya sektörünün gelecek vizyonunu ortaya koymak için düzenlenen 12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın ödül törenine, MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmail Doğan, dünyaca ünlü İtalyan mimar ve tasarımcı Sayın Federico Delrosso, MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selahattin Erdoğan, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Sayın Ramazan Baş’ın yanı sıra önemi sektör liderleri, jüri üyeleri, akademisyenler ve finale kalan öğrenciler katıldı.

Tasarım Yarışması bu yıl rekor kırdı

MOSDER’in tasarım vizyonuyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ve 36’yı aşkın ağırlıklı olarak üniversitelerin iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinden 257 öğrencinin başvurduğu yarışmada; oturma-dinlenme, depolama-koruma-düzenleme, tamamlayıcı mobilya ve aksesuar, genç odası, uyuma ve engelliler için ev mobilyası kategorilerinde verilen ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada sunulan projeler; alanında uzman sektör liderleri, akademisyenler ve profesyonel tasarımcılar tarafından değerlendirildi. Jüri değerlendirmesi sonucu yarışmaya katılan 257 projelerden 18’i finale kalmaya hak kazanırken, toplam 41 proje başvurusuyla en çok başvurunun geldiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ayrıca 10 bin TL’lik Üniversite ödülüne değer bulundu.

Tasarımcılara, ‘Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi’

Öte yandan her yıl olduğu gibi bu yıl da MOSDER üyeleri, finalist projelerin prototiplerini üretimini üstlendi. Yarışma finalistlerine başarı sertifikası ve toplam 84 bin TL ödül, tasarım haklarının korunması için finale kalan projelerin sahiplerine de Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylı ‘Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi’ verildi.

Gün ve gün büyüyen bir güç; MOSDER Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması

2005 yılından günümüze her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na bugüne kadar yaklaşık 3250 proje katıldı. 12 yıllık süreçte bugüne kadar toplam 1 milyon TL’nin üzerinde ödül dağıtıldı. Her yıl MOSDER’in duyurularını takip eden genç yetenekler, yarışmaya hak kazanmak için olanca güçleriyle yarışırken; mobilya vitrinlerine giden yolculukta ödülle buluşan tasarımını aynı zamanda tescilleyen gençler, ileriki çalışma hayatlarında bu yarışmanın büyük rol oynadığı bilinciyle hareket ediyor.

Başkanımız Sayın İsmail DOĞAN: Geleceğimizi emanet edeceğimiz genç beyinleri çok önemsiyoruz.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, bilginin yeniden hakim olduğu bir dünyada, verimliliği artırarak gelişmişlik sıralamasında üst sıralarda yer bulmak için gençlere büyük rol düştüğünü söyledi. Sayın Başkan “Sektörümüzde verimliliği artırarak gelişmişlik sıralamasında üst sıralarda yer bulmak, inovatif ve AR-GE destekli çalışmaların sonucunda meydana geliyor.  Bu nedenle, dernek ve/veya sivil toplum örgütleriyle üniversiteler arasındaki işbirlikleri, şirketler için büyük bir önem taşımaya başladı. Bilgiye dayalı yenilikçilik ve üretkenlik kapasitesinin tetiklenmesi ve buna bağlı bir ekonomik refah ancak; eğitim, tasarım ve inovasyonun bir bütün olarak ele alınmasıyla gerçekleştirilebilir. İşte tam bu noktada, MOSDER, Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile her yıl gençlerimize ve sektörümüze katkı sağlamaya devam edecektir” dedi.

12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın 2. Aşama Jüri Değerlendirmesi Sayın Prof. Dr. Gül KOÇLAR ORAL, Sayın Onur KIRAL ve Sayın Mehmet ALTAY tarafından gerçekleştirildi. Değerlendirme sonuçları aşağıdaki gibidir:

12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması Birincileri

Kategori