GENÇ TASARIMCILAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

13. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın finalistleri, 6 Aralık Çarşamba günü Yapı Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle ödüllerine kavuştu. Geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak ve başarılı tasarımları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya; 37 üniversiteden toplam 249 proje katıldı. Bu projelerden 17’si finale kalmaya hak kazanırken, 6 farklı kategorinin birincileri belirlendi.

Türkiye’de mobilya sektörünün gelecek vizyonunu ortaya koymak için MOSDER tarafından bu yıl 13’ncü kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın ödül töreni 6 Aralık Çarşamba günü Yapı Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın, sektör temsilcileri, MOSDER üyeleri, akademisyenler, üniversite öğrencileri, tasarımcı ve iç mimarlar, jüri üyeleri ve finale kalan öğrenciler katıldı.

MOSDER’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ve ağırlıklı olarak üniversitelerin iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinden öğrencilerin başvurduğu yarışmada; oturma-dinlenme, depolama-koruma-düzenleme, tamamlayıcı mobilya ve aksesuar, genç odası, uyuma ve engelliler için ev mobilyası kategorilerinde verilen ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada sunulan projeler; alanında uzman sektör liderleri, akademisyenler ve profesyonel tasarımcılar tarafından değerlendirildi. Jüri değerlendirmesi sonucu yarışmaya katılan 249 projeden 17’si finale kalmaya hak kazandı.

Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi ayrıcalığı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da MOSDER üyeleri, finalist projelerin prototiplerinin üretimini üstlendi. Yarışma finalistlerine başarı sertifikası, bu yıl toplam 81 bin TL para ödülü ve tasarım haklarının korunması için Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylı ‘Tasarım Tescil Belgesi’ verildi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın, ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmek MOSDER olarak severek üstlendiğimiz bir sorumluluk. Bu anlayışla; gençlerin tasarıma duydukları ilgiyi artırmak, genç yeteneklerin tasarım alanında gelişmesine destek olmak ve sektöre tasarımcı kazandırmak amacıyla ‘Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması Ödül Töreni’ni düzenliyoruz. Bu yarışma aracılığıyla mobilya sektörünün özgün tasarım fikirleriyle şekillenmesine katkıda bulunmayı istiyoruz. Yarışmamıza bugüne kadar 3499 proje katıldı. 300 proje finale kaldı ve toplamda 1 milyon 200 bin TL'nin üzerinde ödül sahiplerini buldu.” dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

MOSDER 13. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI KATEGORİ BİRİNCİLERİ