Değerli İş Ortağımız,

Türkiye’de birliktelik ruhunun en önemli temsilcilerinden biri olan MOSDER ’in öncelikli hedefi, mobilya sektöründeki öncü görevini sektörün tüm katmanlarına yayarak faaliyet gösteren meslektaşlarını kurumsal bir şemsiye altında bir araya getirmektir.

Bu bağlamda, çıktığımız uzun ve yorucu yolda Türk Mobilya Stilinin oluşturulması ve yaygın hale getirilmesi için yapacağımız çalışmaların; genç, dinamik, kalite ve tasarımı aynı potada eritecek düzeyde anlayışa sahip mobilya sektörümüze bir ufuk açacağı yadsınmaz bir gerçektir.

Türkiye’nin kazanması adına, markalaşma yolunda atacağımız en önemli adımlardan birkaçı tasarımın gerçek manada üretimde karşılığını bulması ve Ar-Ge yatırımlarıdır. Ayrıca, sektörümüzü büyütmek ve geliştirmek adına her geçen gün daha da büyüttüğümüz hedeflerimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmalar ve katıldığımız organizasyonların karşılığını, açıklanan üretim ve tüketim rakamları ile taçlandırıyoruz.

5 yıl içinde dünyada ilk 10 ihracatçı ülke içinde olacağımızı öngörüyoruz. Ayrıca önümüzdeki dönemlerde de ihracatımızın 1/3’ünü gerçekleştirdiğimiz yakın bölgelerinden ayrı olarak, çeşitlendirilmiş bir ihracat perspektifi geliştirerek başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde Türk Mobilya Stilinin ve ürünlerinin beğenileceği kanaatindeyiz.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’nin liderliğinde 2005 yılından itibaren organize edilen “İSTANBUL MOBİLYA FUARI” İSMOB, Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı konumundadır. Türkiye’nin en büyük, dünyanın 3. büyük mobilya fuarı 12. İstanbul Mobilya Fuarı - İSMOB 2016, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini bu sene TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırladı. 100’ün üzerinde ülkeden profesyonellerin ziyaret ettiği, sektör adına yeni iş alanlarının açılmasına en büyük katkının da sahibi olan İSMOB, Türkiye mobilya ihracat hedefi olan 3 milyar doların yüzde 25’i olan 750 milyon dolarlık ihracat rakamını da karşıladı.

Bu yıl yeni adresini TÜYAP olarak belirleyen 12. İstanbul Mobilya Fuarı-İSMOB 2016, açık kaldığı altı gün boyunca 30.100 yabancı olmak üzere toplamda 132.476 yerli-yabancı ziyaretçiyi ağırlayarak hedeflediği ziyaretçi sayısının üzerine çıkarak rekor kırdı. Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya geniş coğrafyadaki mobilya profesyonellerini bir araya getiren mobilya fuarı;  Gürcistan, Makedonya, Rusya, Moldova, Tunus, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, İtalya, İspanya, Fas,  ABD, Angola, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Gana, Güney Afrika, Hollanda, İran, Irak, Tacikistan,  Almanya, Türkmenistan, İngiltere, Kenya, Libya, Lübnan, Mısır, Nijerya, Romanya, Suudi Arabistan, Ürdün, Hindistan ve Yunanistan olmak üzere 37 ülkenin alım heyetlerinin katılımlarıyla gerçekleşti. 13. İstanbul Mobilya Fuarı-İSMOB, 10-15 Ocak 2017 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ayrıca Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin her yıl düzenlendiği Ulusal Ev Mobilyaları alanındaki Tasarım Yarışmamız ile de Türkiye’nin genç yeteneklerini arıyoruz. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin; ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkı, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği yarışmada, yetenekli gençlerin tasarımları birbirleri ile yarışıyor. Gençlerin birbirleri ile rekabet ettiği yarışma kategorileri ise şu şekilde sıralanıyor; Oturma - Dinlenme (Oturma grubu, koltuk, kanepe, dinlenme kanepeleri vb.), Depolama-Koruma-Düzenleme (Yemek odasında bulunan mobilyalar), Tamamlayıcı Mobilya ve Aksesuar (Sehpa, Kütüphane, Ayakkabılık, TV Sehpası, Askılık, Telefonluk, Portmanto vb.), Uyuma (Yatak odasında bulunan mobilyalar), Genç Odası (Genç odasında bulunan mobilyalar), Engelliler için Ev Mobilyası Kategorisi. Özellikle Engelli Mobilyası kategorisi ile şimdiye kadar yapılmayanı yapıp zor şartlar altında günlük yaşamlarını sürdüren engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve bu konuya dikkate çekmek istiyoruz.

Ülkemizin gelişen ve değişen yüzünü de sergileyeceğimiz bu ve bunun gibi uluslararası fuarlarda, ülke imajımızı da her geçen gün daha yukarılara çıkartmış olacağız.

Türkiye Mobilya Sektörünün cari açık vermeyen genç ve dinamik sektörümüzün öncü ve lokomotif örgütü MOSDER adına tüm üyelerimize saygı ve selamlarımı sunuyorum.

İSMAİL DOĞAN

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)