Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından tüm Türkiye, yaraların sarılabilmesi için seferber oldu. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı da yönetim kurulunu toplayarak üyesi olan 65 firmayla birlikte birçok kampanya başlattı.

Kampanya ile Kahramanmaraş’ta 2 bin adet konteyner, büyük çoğunluğunu MOSDER üyelerinin bağışlamış olduğu mobilyalarla döşendi. Kahramanmaraş’ta AFAD koordinasyonunda Mobilya Dernekleri Federasyonu’nun organize ettiği 2 bin adet ‘Konteyner Kent Projesi’nin MOSDER üyeleri tarafından büyük destek gördüğünü vurgulayan Balcı, “Konteynerlerin içinde yatak, karyola, 3’lü koltuk, berjer, dolap, şifonyer, komidin ve perdeler bulunuyor. Kampanya kapsamında yaklaşık 4 bin 100 parça mobilya var” dedi.  

NAKİT YARDIMLAR 2 MİLYON 500 BİN TL’Yİ GEÇTİ

AFAD’a direkt olarak yapılan nakit yardımlarının 2 milyon 500 bin TL’yi geçtiği belirtilen Balcı, “MOSDER üyesi olan İnegöl de bulunan Ndesign Mobilya, fabrikalarında AFAD’a 2 bin adet çadır dikiliyor. MOSDER üyesi olan Weltew Home, seyyar mutfak kurup bölgede sıcak yemek dağıtımı yaptı ve 300 kişilik çadır kent kurdu.

Birçok üyemiz fazla mesai yaparak konteyner içi ihtiyaçlara yönelik mobilya üretimi yaptı ve tamamladı. Üyelerimizin geneli ilk günlerde AFAD’ın vermiş olduğu İhtiyaç listesine bakarak, bölgelere battaniye, kuru gıda, çadır, kumanya, giyecek, ısıtıcı, jeneratör gibi ihtiyaçları bölgeye gönderdiler. Tırlar ihtiyaç doğrultusunda devam ediyor” sözlerine yer verdi.

Kaynak: Ticaret Gazetesi

Paylaş: